Prodata petina dvogodišnjih državnih obveznica u evrima

Bez autora
Jul 24 2012

Uprava za javni dug Ministarstva finansija Srbije prodala je danas na aukciji 19,97 posto ponuđenih dvogodišnjih državnih obveznica denominovanih u evrima za ukupno 11,98 miliona evra. Godišnja kamata na te dužničke hartije iznosi 6,2 posto, a isplata je polugodišnja.U julu meseca je Uprava za javni dug na aukciji prodala pedesettronedeljne državne zapise za 20 miliona evra, što je bilo 57,2 procenta emisije. Godišnja kamatna stopa na te hartije je bila 6,15 posto, a planirana je prodaja preostalih zapisa.

Prodata petina dvogodišnjih državnih obveznica u evrimaUprava za javni dug Ministarstva finansija Srbije prodala je danas na aukciji 19,97 posto ponuđenih dvogodišnjih državnih obveznica denominovanih u evrima za ukupno 11,98 miliona evra.

Godišnja kamata na te dužničke hartije iznosi 6,2 posto, a isplata je polugodišnja.

U julu meseca je Uprava za javni dug na aukciji prodala pedesettronedeljne državne zapise za 20 miliona evra, što je bilo 57,2 procenta emisije. Godišnja kamatna stopa na te hartije je bila 6,15 posto, a planirana je prodaja preostalih zapisa.

Naredna aukcija državnih zapisa zakazana je za 26. jul kada će na prodaju biti ponuđeni tromesečni zapisi ukupne nominalne vrednosti četiri milijarde dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik